Header Ads

Çanakkale geçildi haberiniz olsun

Çanakkale geçildi haberiniz olsun
Çanakkale geçildi haberiniz olsun


Bizim İdris Güllüce, twit atmış “Çanakkale savaşını yöneten Alman generalinin milleti Kudüs İngilizlerce alınınca niye 15 gün kutlama yaptı?” diye sormuş. Ben de bu vesile ile bir kaç şey sormak istiyorum.

- Çanakkale savaşı nasıl başladı? İpucu vereyim hani şu “Braslav” ve “Goben” hikayesi, ya da namı diğer “Yavuz” ve “Midilli”

- Çanakkale savaşının genel komutanı kimdi ve Mustafa Kemal savaşta rütbe bakımından kaçıncı sırada idi?

- Ruslar niçin Kafkaslar’dan bize saldırdı? Nereye kadar ilerlediler? Sonra neden geri çekildiler? Allahu ekber dağlarında neler yaşandı? Oraya gönderilen birlikler nereden gelmişlerdi. Kut’ül ammareyi duydunuz mu? Peki ya Kars İslam Cumhuriyeti’ni… Hani şu Genç Parti’nin amblemi olan bayrak varya, o bayrağın asıl geldiği yer olan Kars İslam Cumhuriyeti’ni? Sahi resmi tarih, Sivas’tan Erzurum’dan söz eder de Batı Trakya Türk Cumhuriyeti’nden ve Kars İslam Cumhuriyeti’nden neden söz etmez?

- İngilizler ve Fransızların karaya sürdüğü askerler kimlerdi? Hindistan Müslümanları, Senegalli Müslümanlar olabilir mi?

Devamını sadece abonelerimiz okuyabilirler. Abone iseniz devamını okumak için buraya tıklayınız. Abone olmak için buraya tıklayınız.
Blogger tarafından desteklenmektedir.