Header Ads

Açılım süreci CIA'nın kontrolünde - CIA'dan Öcalan'a açılım dersi

Açılım süreci CIA'nın kontrolünde - CIA'dan Öcalan'a açılım dersi
Açılım süreci CIA'nın kontrolünde - CIA'dan Öcalan'a açılım dersi

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre, Amerikalı istihbarat uzmanları, 9 ay önce İmralı'da Abdullah Öcalan'la görüştü.

Görüşmede Amerikalı uzmanlar, Öcalan'a 4 saat boyunca "Açılım" süreci ile ilgili bilgi verdi.

CIA'DAN ÖCALAN'A "ÖZEL AÇILIM DERSİ"


Abdullah Öcalan ile Amerikalı istihbarat uzmanı gazeteci Jake Hess ve ismi belirlenemeyen 2 CIA ajanı İmralı Cezaevi'nde görüştü. Görüşmede Amerikalılar, Öcalan'a "Kürtler 1900'lü yılların başındaki Osmanlı İmparatorluğu'nun parçalanmasına neden olan durumunu canlandırmak zorundadır" dedi.

Habere göre, Amerikalılar'la Öcalan arasındaki görüşme 12 Mayıs 2012 tarihinde İmralı F Tipi Cezaevin'de gerçekleşti. Görüşmede, 3 Amerikalı'nın yanı sıra merkezi Amerika'da olan Kürt İnsan Hakları İzleme Komisyonu Örgütü Başkan Pary Karadaghi, Kuzey Amerika Kürt Ulusal Kongresi Başkanı Kemal Artin, Amerika ve İngiltere'de yaşayan Edip Yüksel vardı.

CIA: UZLAŞMA OLMAZSA TÜRKİYE YENİLİR


Görüşmenin gündem maddeleri ise, Kürt Sorunu, Abdullah Öcalan ve AKP Hükümeti'nin durumuydu. Görüşmede Amerikalı istihbaratçılar, uzlaşma sağlanamazsa Türkler'in yenileceğini öne sürdü.

ÖCALAN'IN TALEPLERİNİ CIA YAZDI


Amerikalılar, Öcalan'a taleplerinin ne olması gerektiğini de söyledi. İstihbaratçılar ve CIA ajanları, Türkiye'nin acizlik içinde olduğunu, AKP'nin demokrasiye hizmet etmeyeceğini ve Kürtlerin Türkler'e karşı sert olmaları gerektiğini belirtti.

Amerikalılar, Kürtlerle uzlaşmaktan başka yol olmadığını, farklı bir yol denenmesinin Türkiye'nin sonun getireceğini öne sürdü.

ulusalkanal.com.tr
11 Mart 2013 Pazartesi 13:18
Blogger tarafından desteklenmektedir.