Header Ads

Peygamber Efendimiz(s.a.v.)'e iman eden cinler

Peygamber Efendimiz(s.a.v.)'e iman eden cinler
Peygamber Efendimiz(s.a.v.)'e iman eden cinler


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Tâif'ten Mekke'ye dönerken Nahle'de, geceleyin kalkmış namaz kılıyordu. O sırada, Nusaybîn cinlerinden yedisi, oradan geçiyorlardı, durup Peygamber Efendimizin (s.a.v.) okuduğu Kur'ân-ı Kerîm'i dinlediler. 



Peygamber Efendimiz (s.a.v.) namazını bitirince îmân edip dinlediklerini kabul ettiler, kavimlerinin yanına, inzâr edici olarak döndüler.

Allâhü Teâlâ, bu hâdiseyi, Kur'ân-ı Kerîm'inde beyân buyurdu: "Bir de şu vakti anlat ki, cinlerden bir takımını Kur'ân dinlemek üzere sana sevketmiştik. Vaktaki hâzır oldular, susun, dinleyin dediler. Sonra bitirildiği vakit de döndüler. İnzâr etmek üzere kavimlerine gittiler.
Ey kavmimiz dediler. Haberiniz olsun. Bizler bir kitap dinledik. Musa'dan sonra indirilmiş, önündekini tasdik ediyor. Hakka ve bir doğru yola hidâyet ediyor. Ey kavmimiz, Allah'ın da'vetçisine icabet edin ve ona îmân getirin ki ba'zı günâhlarımızı mağfiret buyursun ve sizi elim bir azâbdan korusun. Ve her kim Allah'ın davetçisine icabet eylemezse arzda âciz bırakacak değildir..." (Sûre-i Ahkâf, 29-31)
Blogger tarafından desteklenmektedir.