Header Ads

Saddam Hüseyin de CIA ajanıydı

Saddam Hüseyin de CIA ajanıydı
Saddam Hüseyin de CIA ajanıydı


Saddam Hüseyin de C.I.A. ajanıydı

"Ne olduğunu kendisi bile anlayamıyor. Ancak, Gen. Samarrai'nin subay arkadaşlarının darbe için harekete geçmesinden ve Talabani'nin Iraklı birliklere dönük harekâtını başlatmasından sadece 24 saat önce, Beyaz Saray'ın Ulusal Güvenlik danışmanı Anthony Lake imzasıyla şu tâlimat ulaşıyor Süleymaniye'deki CIA merkezine: "Bu hafta sonu için planladığınız eylem boş çıkacak. Yüksek bir başarısızlık riski olduğuna inanıyoruz. Devam etme kararı kendinize aittir." Baer'in, "CIA'de geçirdiğim 19 yıl içerisinde bir benzerini görmediğim" dediği mesaj, kısaca, "Saddam'ı devirmeyi durdurun" diyor..."

***

Daha önce de yazmıştım

Saddam Hüseyin ve CIA ilişkisi... Kendisinden "Dikkatli" diye söz ettiğim bir okur, geçen haftaki yazılar sırasında, "Daha önce yazsaydınız ya" serzenişinde bulundu, hatırlayacaksınız... Bir kaç okur ise, "O okurunuz ya dikkatli değil, ya da sizi yeni okumaya başlamış" uyarısında bulundu bana; savaş ufukta göründüğü sırada yazdığım bir Kulis'i hatırlatarak... 20 Şubat 2002 tarihini taşıyan "Yine Irak meselesi" başlıklı yazımı bir daha okuyabiliriz.

CIA mensuplarının başlarından geçenleri anlatmaları, hele anlattıkları zülfü yâre dokunuyorsa, epey sorunludur. 20 yıla yakın CIA'de 'ajan' olarak çalışmış Robert Baer de sıkıntılı bir süreç yaşamış. şu yakınlarda yayımlanan 'See No Evil: The True Story of a Ground Soldier in the CIA's War on Terrorism' adlı kitabının bizimle ilgili bölümlerini okurken "Hayret" deyip durdum. CIA'nin Kuzey Irak'ı 'yolgeçen hanı' haline getirdiğini, tarafları yönlendirdiğini bir güzel anlatıyor Baer...

Devamını sadece abonelerimiz okuyabilirler. Abone iseniz devamını okumak için buraya tıklayınız. Abone olmak için buraya tıklayınız.

Blogger tarafından desteklenmektedir.