Header Ads

'Sen en iyisini hak ediyorsun' yönlendirmesi büyük sorunlara yol açıyor

'Sen en iyisini hak ediyorsun' yönlendirmesi büyük sorunlara yol açıyor
'Sen en iyisini hak ediyorsun' yönlendirmesi büyük sorunlara yol açıyor


Benliği Şişirilen Gencin Canı Sıkılıyor

Mutluluk yarışları gençleri daha sıkılan, bunalan bir yapıya dönüştürüyor.

'Sen her şeyin en iyisini hak ediyorsun' yönlendirmeleri, benlik şişmesi, mutluluk yarışları gençleri daha sıkılan, bunalan bir yapıya dönüştürüyor. Gençler hayattan lezzet alamıyor, kendini anlamsız ve boş hissediyor, gayesiz yaşıyorlar.
Günümüzde gençlerde bir can sıkıntısı, mutsuzluk hâkim. Hiçbir şeyden memnun olmama had safhada. Çocuklar bile artık canım sıkılıyor diye o kadar çok söylüyor ki, anne-babalar için oldukça zorlayıcı bir durum halini alıyor. Peki, ne oldu da gençler sürekli mutsuz, canları sıkılıyor?
'Sen en iyisini hak ediyorsun' yönlendirmesi: Son yıllarda gençlere ve kadınlara sürekli pompalanan bir fikir, sen her şeyin en iyisini hak ediyorsun fikri. Reklam ve film replikleriyle, kişisel gelişim senaryolarıyla bu düşünce biçimi özellikle gençlerin bilinçaltına işleniyor. Sen bunu hak etmiyorsun, sen en iyisini hak ediyorsun söylemleriyle, çaba göstermene ve emek vermene gerek yok, sadece istemelisin yönlendirmesi yapılıyor.
Her şeyin en iyisini zaten hak ettiğini duyarak büyüyen bir genç, seçimleri ve tercihleri için hedefler koyması ve bunlar için emek vermesi gerektiği durumlarda çelişkiye düşüyor. Gerçek dışı hedefler koyup, mükemmeliyetçilik gibi kavramlarla süsleyip sunulan bu sanal gerçeklik, gerçek hayatla uyuşmadığı zaman genç bunalıma düşüyor, kendini yetersiz ve güvensiz hissedebiliyor.
Benlik Şişmesi:

Devamını sadece abonelerimiz okuyabilirler. Abone iseniz devamını okumak için buraya tıklayınız. Abone olmak için buraya tıklayınız.
Blogger tarafından desteklenmektedir.