Header Ads

ABD'nin Ay'a neden bir daha hiç gitmediğini merak ediyor musunuz?

ABD'nin Ay'a neden bir daha hiç gitmediğini merak ediyor musunuz?
ABD'nin Ay'a neden bir daha hiç gitmediğini merak ediyor musunuz?




ABD'nin neden Ay'a bir daha asla gitmediğini GERÇEKTEN hiç merak ettiniz mi? 


"Skylab Gök Labaratuvarı"nı hatırlıyor musunuz? Resmi hikayeye göre "Skylab" 14 Mayıs 1973'te havalandırılmıştı. Amerika'nın insanlı uzay istasyonu olacaktı. 25/05/73'te bir Saturn roketi ilk ekibi "Sfcylafo"e taşıdı (Conrad, Kerwin ve Weitz), bir ay kadar süren bir görevdi. 

İkinci ekip (Alan Bean, Owen Garriott ve Jack Lousma) 28/07/73'te havalandılar, yaklaşık iki ay süren bir görevdi. Her iki görevde de başarısızlıklar, sızıntılar ve diğer problemler oldu. Üçüncü insanlı "Skylab" görevi 14 Ekim'da Gerald Carr, William Pogue ve Edward Gibson'la başlatıldı. 



Saturn roketinin kuyruk kanatlarındaki çatlaklar yüzünden görevin altı gün ertelendiği söylenmişti. Rusya, 3 Nisan'da bir uzay istasyonu havalandırdı ama 14 Nisan'da infilak etti, bunun sebebi "catastrophic malfunction - katastrofik arıza" olarak tanımlanmıştı.
NASA'DAKİ "KÖTÜ ŞANS(!) "

Apollo görevlerinin muhteşem başarılarının ardından, bazı nedenlerle NASA, her açıdan şanssız bir dönem yaşamaya başladı. "ABD'deki Uzay Mekiği yörünge oturtucusunun ilk başarılı uçuşu daha önce güvenilen roket havalandırma araçlarının iki katastrofik arızası nedeniyle gölgelenmişti. Pistteki öncü taksi testi ve Boeing 747 jet taşıyıcı uçağına eşlenen uçuşlardan sonra, Mekik yörüngeleyicisi Enterprise'ın ana uçağından ayrılmaya hazır olduğu telaffuz edildi. 

12 Ağustos'ta, California'daki Edwards Hava Kuvvetleri Üssü'nde, astronotlar Fred W. Haise, Jr ve C. Gordon Fullerton Enterprise'ı yönlendirerek 747'den ayrıldıktan 5 dakika 23 saniye sonra Rogers Dry Gölü'nün zeminine 'süper ustalıkla' indirdiler. 13 Eylül'deki, astronotlar Joe Hr Engle ve Richard H. Truly'nin katıldığı ikinci bir uçuş da eş düzeyde başarılı oldu. Haise ve Fullerton on gün sonra Enterprise'ı başka bir yere daha indirdiler. Mayıs ortalarında Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde bir talihsizlik oldu ve küçük, kayışlı bir katı yakıtlı taşıyıcı roket Delta aracının ilk safhasında tutamacından düştü ve hasar gördü. Taşıyıcı ESA için Yörüngesel Test Uydusu'nu havalandırmaya hazırlanıyordu. Uydu 13 Eylül'de, kalkıştan bir dakika sonra, görünüşe göre katı yakıtlı kayışlı roketleri ateşlendiği için patlayarak imha oldu. Yalnızca 16 gün sonra, Intellsat 4A iletişim uydusu yüklü bir Centaur taşıyıcı da yine kalkıştan yalnızca bir dakika sonra alevler içinde kaldı." ["Brittanica Ansiklopedisi Yılın Kitabı", 1978, s. 638.]


 Ekim 1977'de, yeni kullanıma sunulan Rus Cosmos Yol Kesici Skylab'e ateş etti. Skylab, üzerindeki gizli beş Amerikalı'dan oluşan ekibiyle birlikte, Birleşik Devletler'in üzerinde dev gibi bir ateş topu halinde tarihe karıştı. NASA derhal olan biten için uzatmalı bir mazeret ileri sürdü.

Nerden mi biliyorum? Şu kadarını söyleyebilirim, çok derin bir bilgi kaynağım var.



(Agharta - Elektormanyetik Savaş Başladı - Aydoğan Vatandaş - Timaş yayınları - Sayfa: 56-57
Blogger tarafından desteklenmektedir.