Header Ads

Uzay aracından gelen gizemli mesajlar!

Uzay aracından gelen gizemli mesajlar!
Uzay aracından gelen gizemli mesajlar!

1977 yılında uzaya gönderilen Voyager 2 dünyaya düzenli olarak mesaj gönderiyordu. Ama son mesajlar kafa karıştırdı.


NASA'nın 1977 yılında uzaya gönderdiği ve şu anda Dünya'dan tam 13.8 milyar kilometre uzakta olan Voyager 2 uzay aracından 22 Nisan'dan beri gelen sinyaller kafaları karıştırdı.

Hala iyi durumda olduğu söylenen 33 yıllık uzay aracı, yolculuğu boyunca Dünya'ya düzenli olarak sinyal göndermeye programlanmıştı.


Ancak bilimadamları 22 Nisan'dan beri Voyager 2'den gelen sinyalleri çözemiyorlar.

Bu yüzden bilimadamları, uzay aracını sadece kendi durumuyla ilgili bilgi göndermeye ayarladılar ve sorunun üzerinde çalışmaya başladılar.

Voyager 2'nin Dünya'dan 13.8 milyar kilometre uzakta bulunması, uzay aracının gönderdiği sinyallerin ancak 13 saat sonra Dünya'ya erişmesine yol açıyor.

1977 yılında fırlatılan Voyager 2 ve ikizi Voyager 1, Jupiter, Satürn, Uranüs ve Neptün'ün çok detaylı fotoğraflarını dünyaya ulaştırmışlardı.

Şimdi, fırlatıldıktan tam 33 yıl sonra, Voyager 1 ve 2, "en uzaktaki insan yapımı nesneler" olarak tanımlanıyorlar.

UZAYLILARDAN MESAJ MI VAR?



Voyager 2 ve Voyager 1 fırlatılmadan önce, NASA her iki uzay aracına da birer "Altın Kayıt" yerleştirmişti.

Altın Kayıt, Dünya üzerinde konuşulan Türkçe de dahil 55 farklı dilde karşılama mesajları, kuş sesleri, dalga sesleri gibi kimi doğal sesler, klasik müzik dahil olmak üzere kimi müzik kayıtları ve Carl Sagan'ın karısı Ann Druyan'ın beyin dalgalarının örneklerini içeriyor.

Kimi uzay bilimcilerin iddiası, Voyager 2'nin bir şekilde bu amacına ulaşıp, uzaylılarla karşılaştığı ve onların da uzay aracına müdahale edip, sinyallerini değiştirerek, "Altın Kayıt"a yanıt verdikleri yönünde.

NASA bu konuda bir açıklama yapmasa da, Voyager 2'nin neden bir anda "dil" değiştirdiği konusu da gizemini korumaya devam ediyor. (internethaber.com, Haberin yayın tarihi: 12-05-2010)
Blogger tarafından desteklenmektedir.