Header Ads

Türkiye'nin IŞİD'e yardım ettiğinin belgesi var mı? Evet var...

Türkiye'nin IŞİD'e yardım ettiğinin belgesi var mı? Evet var...


CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Türkiye’nin IŞİD’e destek verdiğini söyleyenlere sesleniyorum; elinizde belge varsa çıkın ortaya koyun. Yoksa bu ülkeye ihanet etmeyin.” diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’na cevap verdi.



Adana’da durdurulan TIR’ların silah taşıdığını iddia eden ve savcılık tutanaklarını gösteren Tezcan, “Sayın Başbakan, Türkiye Cumhuriyeti’nin IŞİD’e yardım yaptığı belgesi var mı diyor? Evet belgesi var. Hem de resmi belgeler. Bu (elindeki belgeyi göstererek) Adana Savcısı Aziz Takçı’nın askeri savcılıkta, verdiği resmi ifade tutanağıdır. Bu helvacı kâğıdı değildir. Bu hükümetin vatana ihaneti tescillenmiştir.” dedi.
Adana’da durdurulan TIR’ların El Kaide bağlantılı terör örgütlerine silah taşıdığını öne süren CHP’li Bülent Tezcan, elindeki belgeleri göstererek iktidara ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a bazı sorular yöneltti. Yayın yasağının kaldırılarak dosyaların kamuoyuna açıklanması gerektiğini belirtti. Şöyle konuştu: “Sayın Başbakan, Türkiye Cumhuriyeti’nin IŞİD’e yardım yaptığı belgesi var mı diyor? Evet belgesi var. Hem de resmi belgeler. Bu (elindeki belgeyi göstererek) Adana Savcısı Aziz Takçı’nın askeri savcılıkta, verdiği resmi ifade tutanağıdır. Bu helvacı kâğıdı değildir. Adana’da görev yapan cumhuriyet savcısının Genelkurmay Savcılığı’nda soruşturma sırasında verdiği imzalı resmi ifadedir. Arama izni şu; ‘Terör örgütüne silah taşımak’, bu suçla ilgili arama izni veriyor. Verilen arama izninde TIR’lar aramaya gidildiğinde devletin valisi, İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı Başbakan’a kadar uzayan bir silsile ile aramayı durdurmak üzere müdahale ediyorlar. ‘Bu TIR’lar MİT’in’ diyor. Peki, niye aratmıyorsunuz? İçinde silah var. İkinci olayda da bu kez yine bir başka ihbar; El Kaide ve IŞİD terör örgütüne, ki IŞİD El Kaide kökenlidir, bunu herkes biliyor. ‘Terör örgütüne silah götürülüyor’ diye ihbar geliyor, arama kararı veriliyor. İşte devletin resmi belgesi (elindeki belgeyi gösteriyor) hükümetin. ‘IŞİD’e ve El Kaide’ye silah sağladığına ilişkin belgeniz var mı?’ diyen Başbakan’a gösteriyorum. Senin savcın yaptığı soruşturmada yasa dışı terör örgütüne silah taşıyan TIR’ları tespit ediyor ve bunların üzerine gidiyor. TIR’lar aranmak üzere gidildiğinde karşına devlet çıkıyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ savcıyı arıyor, TIR’ların aranmasını istemiyor. TIR’ların tamamında mühimmat var. Şimdi belge isteyen Davutoğlu’na soruyorum. Bu silahlar nereye gidiyor? MİT TIR’larında silah niye taşınır?”
***
Erdoğan'ın ve AKP hükümetlerinin, IŞİD ve diğer terör örgütlerine, ABD ve İsrail menfaatleri gereği, Büyük İsrail Devleti hedeflerine ulaşılmak ve Ortadoğu'nun tamamen bu ülkelerin kontrolünde olmasını sağlamak için verdiği kanun dışı ve vatana ihanet olarak tanımlanacak desteklerinin detayları için buraya tıklayınız. 

Blogger tarafından desteklenmektedir.