Header Ads

Mehmet Fahri Sertkaya hakkındaki bu kayıt artık Ekşi Sözlük'te yok. Neden hep böyle oluyor?




BU KAYIT ARTIK EKŞİ SÖZLÜKTE YOK.

Daha önce de defalarca ismim ya da çeşitli yazılarımdan alıntılar Ekşi Sözlük'te konu oldu. İnci sözlükte ya da diğer meşhur sözlüklerde de konu oldu. Kayıtlar/konu başlıkları açılarak görüş beyan eden sözlük yazarları oldu. Ama yıllardır her seferinde bu kayıtlar site editörlerince silindi. 

Tiril tiril titriyorlar insanlar bu anlattıklarımı öğrenecekler diye... Sonra işlerine geldi mi fikir ve vicdan özgürlüğü, aykırı fikirlere de özgürlük zart zurt diye bağırıp duruyorlar samimiyetsizce... Halbuki aykırı fikirler de yaymıyorum. Ne iddia edersem ispat ediyorum. Tarihten bilime, teknolojiden ilme, uzaydan siyasete onlarca önemli alanda on binlerce paylaşım yapıyorum da buna rağmen kocaman kocaman hatalar bulup beni rezil etmek yerine, anca anca sansürle durdurmaya çalışacak kadar aciz durumda kalıyorlar. Bu yaptıkları, ne dürüstlük, ne samimiyet ama değil mi? Sonra bir de üste çıkıp bizleri yobazlıkla suçluyorlar... 

Bu ekran görüntüsünü Google önbelleğinden aldım. Birkaç gün önce bir ekşi sözlük yazarı, hakkımda kendince olumlu yorumlar yapmıştı. Gerçi o yorum da isabetsizdi ama olsun, en azından yazarın iyi niyetli olduğu ve bunca güzelliklerden tesirlenecek bir kalbe ve vicdana halen sahip bulunduğu açıkça meydanda idi. Ona bile tahammül edilememiş ve derhal kaldırılmış. 

Yüz binler değil, milyonlar hatta on milyonlar yayınlarımızda anlattıklarımızdan haberdar oldular. Yayınlarımızı izinsiz alıp paylaşan bloglar siteler bile marka oldular. Okuyucular onları, o izinsiz yayınlarımızı alıp paylaşaynları bir şey zan edip sarsıldılar. Nihayetinde bu gerçekler her yere yayıldı. Tesirimiz çoktan başka ülkelere ve o ülkelerin beyin takımlarına, yani siyasetçilerine, subaylarına, gazetecilerine, bilim adamlarına, akademisyenlerine, büyük elçilerine, diplomatlarına v.s. ulaştı. Üstelik Türkiye'de bizi yok saymak için çırpınan bunca kliğin bunca çabasına rağmen...

Boşuna çırpınıyorlar. 2020'lerin Türkiyesini, kısa sürede zehir gibi yetiştirdiğimiz ve yetiştirmeye devam edeceğimiz bu gençler yönetecekler.

Mehmet Fahri Sertkaya (mfs) | 17 Mayıs 2015 tarihli Facebook paylaşımı



Blogger tarafından desteklenmektedir.