Header Ads

Belçika uyardı "Facebook bizi NSA'dan daha iyi gözetliyor."

sosyal medya haberleri, bilişim, PC - yazılım - donanım, casusluk, nsa,


Belçika’nın veri koruma kurulu Facebook’un vatandaşları NSA’den beter izlediğini, internetteki tüm davranışlarını gözetlediğini ve buna izin vermeyeceklerini söyledi. Belçika’da kişisel verilerin ve internette özel hayatın gizliliğini korumakla yükümlü kurul, Facebook’un ne yaptığını iyi bildiğini ama bu konuda uluslararası baskılara boyun eğmeyeceklerini savundu.

FACEBOOK’A DAVA AÇTILAR

Veri koruma kurulu avukatları geçen hafta Facebook’a açtıkları dava dilekçisinde Facebook’un NSA’den daha gelişmiş gözetleme sistemleri kullandığını belirterek bunun için Avrupalı kullanıcılardan izin almadığını belirttiler.

Belçika Gizlilik Kurulu (BPC) adına dava açan Frederic Debussere, Facebook konusunda NSA’in tüm dünyada insanları izinsiz gözetlediğini ifşa eden Edward Snowden’in açıklamalarına gönderme yaptı:

“NSA’in tüm dünyadaki insanları gözetlediğini öğrendiğimizde bundan herkes rahatsız oldu. Facebook da farklı bir şekilde olsa bile aynı şeyi yapıyor.”

AB VE BELÇİKA GİZLİLİK YASALARINI ÇİĞNEDİ

Facebook’a yöneltilen temel suçlama bu. Teknik suçlamalar arasında, Facebook kullanıcısı olmayan insanları ve Facebook’tan çıkış yapmış insanları mobil ve online reklam göstermek amacıyla gözetlemek de var.

BPC, Facebook’u hesap vermeye çağırdı ve ofisine gelip sunum yapmadığı takdirde günde 280 bin dolar para cezası keseceğini söyledi.

FACEBOOK ÇEREZLERİ DAVALIK OLDU

Facebook tabii ki suçlamaları inkar ediyor. Bir Facebook sözcüsü açıklamasında şunları söyledi: “Mahkemeye bu teknolojinin insanları istenmeyen iletiler (spam), kötü amaçlı yazılımlar ve diğer saldırılardan nasıl koruduğunu, aynı zamanda uygulamalarımızın hem AB yasalarıyla hem de en popüler Belçika web siteleriyle uyumlu olduğunu göstereceğiz.”
Blogger tarafından desteklenmektedir.