Header Ads

Kömür madeni işletemeyenlerin, nükleer santrallerine hazırlıklı mısınız? İntihara aşırı derecede eğilimli misiniz? | Mehmet Fahri Sertkaya

Soma faciası, Ak parti, akp'nin gerçek yüzü, Mehmet Fahri Sertkaya, akademi dergisi, nükleer santral, marmaray, 3. havalimanı, hyperloop, boeing, siyonizm, hızlı tren,

Kömür madeni işletemeyenlerin, nükleer santrallerine hazırlıklı mısınız? AK Parti'nin nükleer santral projelerine izin vermek, intihara aşır eğilimli olmak demektir. 

Her bir işi ellerine yüzlerine bulaştırdılar, biz şimdi nükleer projelerine nasıl güveneceğiz?


Marmaray, normalin bir kaç katı masrafa/vurguna rağmen, eksik aksak yapıldı. Su altında aslında sadece küçücük bir kısmı var. O da boğazın akıntısına dayanamıyor, su sızdırıyor ve ufak ufak yer değiştiriyor. Bu da trenlerin tam orada raydan çıkmasına sebep oluyor. Marmaray'ın sonraki aşamalarında da ilerleme yok. Yüklenici firma para istiyor, iş yapmıyor. Nasıl çözülecek belli değil. Çözülebilecek gibi de durmuyor. Marmaray için alınan toplamda milyar dolarlık vagonlar çürümeye terk edildi bile... Zaten Marmaray da kendi projeleri değildi, kendilerinden önceki hükumetler zamanında her şeyi hazırlanmıştı, Japonya'dan çok çok düşük faizle kredi bile bulunmuştu ve bunlar sahiplendiler.

12 Nisan 2016 Salı... Vurgun vurmaktan sebep doğru düzgün yapılmayan ve şov olsun diye tamamlanmadan açılan Marmaray'da tüp kısım su akıntısına direnemiyor. Su da sızdırıyor, ufak ufak da olsa hareket ediyor ve bu da trenleri raydan çıkartıyor. Sorun çözülebilmiş de değil, çünkü proje adeta baştan yapılmalı.. 
Üçüncü Havalimanı projesinde vurgun üstüne vurgun vuruldu. Vurguncular vurgunu peşin vurdukları için olsa gerek, projenin akıbeti meçhul... O projede çalışıp da maaşını eksiksiz ve zamanında almış nerede ise hiç kimse yok. Para sıkıntısı o boyutta ki maliyet düşsün diye dolgu yükseklikleri düşürülüp duruyor. Şartnameden taviz üstüne taviz veriliyor. Bir şekilde tamamlansa bile her yönden eksik, aksak, kalitesiz ve açıldıktan kısa süre sonra bile hala devasa miktarda paralar yutacak, masraf çıkartacak bir proje olacak. Yılın her ayı ve her günü, pilotların kabusu olan "yan rüzgar" bulunan, göçmen kuş sürülerinin yolu üzerinde olan, yeşili, doğayı katleden, başka hiçbir ülkenin böyle bir proje için seçmeyeceği, beş kuruş masraf yapmayacağı bir yer orası... Aklınıza o geldiyse, yanıldınız. Sırf bizimkilerin vurgun vurması için geliştirilmiş bir proje değil, bu da Marmaray gibi uluslar arası çapta, yabancı ortaklı vurgun projesi... AKPKK'yi kurup kullanan Siyonistler, bir başına AKPKK'ye yedirirler mi bu kadar parayı? Bu proje tamamlanabilse bile, fazla kullanılmayacak. Yeni geliştirilen ve Hyperloop (yeni nesil ray ötesi sistem) denilen demiryolu teknolojisi ile sesten hızlı trenler, tüplerin içinden ve çok ama  çok düşük maliyetlere gidecekler. Bu tüpler de kolayca imal edilip yer üstündeki bir güzergaha hızlıca dizilebilecekler. Takır takır birbirlerine kenetlenecekler. Uçağın, hava taşımacılığının, hava limanlarının yüzüne bakan olmayacak. Bu Hyperloop projesinin ortaklarından biri de, çoktan batmış olan ama bu gerçek yüzü gizlenmek ve bir çıkış yolu bulunmak istenen Boeing... Bize gereksiz yere hava limanı yaptırılıp uluslar arası Siyonist holdinglere kaynak aktarılıyor, bir yandan da bu güne kadar geri tutulduğumuz sivil havacılık sahasında şahlanmamız ve batmış Boeing'ten peşin para ödeyerek bol bol uçak sipariş etmemiz isteniyor ve onlar o paralarla Hyperloop sistemine yatırım yapıyorlar. Uçaklar mı? Milyar dolarlık siparişlerin/uçakların bile çoğunu alamadık. Awacks erken uyarı uçaklarımızı bile yaklaşık on yıldır teslim etmediler. Geciktirirlerse cezası/faizi mi var? Güldürmeyin insanı, iktidarda her bir suçu ortak işledikleri piyonları var. 

Sesten hızlı, çok güvenli ve ekonomik taşımacılık imkanı sağlayacak olan, ayrıca çok kısa sürede kolayca tesis edilebilecek olan Hyperloop'un denemelerinden bir kare...

Duble yolların çakma asfalt denilen çok kalitesiz, çok ucuz ve geçici çözüm için üretilen asfalt ile yapıldığı meydana çıktı. Bunların en iyisinin üç sene ömrü var. Şimdiden patlayıp atıyor asfalt ve bunları normal asfalta döndürmek, sıfırdan yapmanın üç katı maliyet demek...

Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının payımıza düşenini bile yapamadılar. Aleme rezil olduk. Aslında burada bu kadar basit bir projeyi yapamamak değil de, yapmamak gibi de bir ihtimal var. Sanki Siyonist patronları emir vermişler, "Sakın yapmayın. Çin'i demiyolu ile Avrupa'ya bağlayan yolun önündeki tek engel bu kaldı. Şimdiden Çin bizi bitirdi. Bir de nakliye maliyetini bu yolla düşürürlerse, Avrupa diye bir şey kalmaz.'' demişler gibi de bir hava var. Bir araştırın, şu projenin arkasında bile ne kadar pis kokular var. 

Mili uçak projesi deyip hepi topu bir eğitim uçağı olan Hürkuş'u yapacaklardı. Ellerine, yüzlerine bulaştırdılar. Güney Kore'den eğitim uçağı alıyoruz "Mili kuşumuz uçtu" yalanlarının ardından... Güney Kore basınında "Türkler eğitim uçağı yapamadı" manşetleri atıldı ve haberlerin detaylarında kendilerinden çok sayıda eğitim uçağı sipariş ettiğimiz yazıldı. Hürkuş uçtu ise, milli proje tamamsa, neden böyle bir sipariş versinler? Gerçi bunlara bakarsak, yolcu uçağımız, yerli otomobilimiz, savaş uçağımız dahil her şeyi kendimiz yapıyoruz. Üstelik üç kuruş verince böyle eğitim uçaklarını sağlam bir projesi ile beraber satın almak mümkün. Milletin kesesindeki zararın/vurgunun/soygunun haddi hesabı yok. 

''Devlet Demir Yolları vagon üretip satıyor.'' dediler, ürettikleri vagonlar ellerinde patladı. Küllü zarar... Bunun haberini de herkese yaptırmadılar. Cesaret edebilen haber yaptı, gerisi duymadı, görmedi, üstüne yattı. 

Çin'de bir emekli gardiyanın, kendi imkanlarını kullanarak yaptığı denizaltı: Shenlong-3...
➥ Dünyanın dört bir yanında sivil insanlar hobi olsun diye evlerinin garajlarında uçak, helikopter, otomobil hatta denizaltı yapıyorlar. Öyle basit de değil hani, on numara modeller. İnsanlar internetten projesini indirip üç boyutlu yazıcı ile otomobil bile yapıyorlar. Ama biz, başına hayvanat bahçesi müdürünün getirildiği TÜBİTAK ile, ASELSAN ile bunları devlet gücü ile yaptığımızı duyuruyoruz ve övünüp duruyoruz da bunları yine de yapamıyoruz. 

3D yazıcılar ile yapılan arabalardan sadece biri: Blade...

Her ama her proje göstermelik, yalana dayalı, kamuoyunu aldatmaya yönelik... 

Şimdi bu hükümetin nükleer santral yapmasına izin vermek, intihara aşırı meyilli olmakla aynı şey. 

Acaba elektrikleri de ''Ansızın nükleer karşıtı cephe güçlenir, kamuoyunu kontrol edemeyiz, projeler yatar. Bu yüzden elektriksizliğin ne olduğunu his ettirelim bu millete ve nükleerin şart olduğuna kani olsunlar'' diye mi kesip durdular tam bu kritik zamanda? 

Ha bir de milletin A....na koyan herife, Cengiz'e vermişler nükleer ihalesinin bir kısmını, haberiniz var mı?

Üstelik Japon ve Rus basınına bakıyorsunuz, bu nükleer projeleri için açıkladıkları toplam maliyeti ile, bizimkilerin açıkladıkları arasında 3-5 milyar dolarcık fark var. Sizce kimlerin cebine girecek bu milyar dolarcıklar?

Mehmet Fahri Sertkaya

NOT: Vurgun vurmak ve oy toplamak niyeti ile hareket eden ve kendileri gibi ahlaken en dip seviyede olan iş adamları ile fazla içli dışlı olup rüşvet batağına da batan devlet görevlilerinin, nasıl büyük facialara ve acılara sebep olabilecekleri gerçeği de burada
Blogger tarafından desteklenmektedir.