Header Ads

Merhum Kemal Kacar: Hakkımı helal etmiyorum | Deterjanlar | Mehmet Fahri Sertkaya



Kamuoyunda yanlış bir şekilde Süleymancılar denilen Süleymanlılar tarikatının geçmiş idarecilerinden olan merhum Kemal Kacar, bundan onlarca sene önce cemaatin bağlılarına deterjanların tehlikesini anlatmış ve kullanmamalarını istemişti.

Kemal Kacar: 

➥ ''Gün gelecek doktorlar da deterjanları yasaklayacak. Şimdi ağabeylerinin sözünü dinlemeyip de, o gün geldiğinde hekimlerin sözünü dinleyeceklere hakkımı helal etmiyorum. Deterjanları evinize dahi sokmayın!’’ demişti

Bu kritik müdahalesinden sonra da cemaat mensupları, deterjanların tehlikelerinden kendilerini korumak gayreti içinde olmuşlardı.

Günümüzde bir bir meydana çıkan gerçekler, Süleymanlıların tarihi, siyasi, ilmi her meselede olduğu gibi, tıp ile alakalı hususlarda da isabetli olduklarını gözler önüne serdi: Deterjanlar mikroplarla birlikte insanları, hayvanları, bitkileri ve bütün bir gezegeni öldürüyorlar.

DETERJANLAR HARAM, ÇÜNKÜ HER ŞEYİ ÖLDÜRÜYOR

Türkiye'de her gün 450 kişiye kanser teşhisi konuluyor. 

Kansere sebep olan çok etken var ama kanserin başlıca sebeplerinden birinin deterjanlar olduğu, deterjanların mikroplarla birlikte insanları, hayvanları, bitkileri, gezegenimizi ÖLDÜRDÜĞÜ bilinmiyor. İnsanlık büyük bir hassasiyetle ve ciddiyetle bu konunun üzerine gitmedikçe, bizi çok daha zor günler bekliyor. 

Bu yazıda, tehlikenin büyüklüğünü ve sağlığınızı korumak için neler yapabileceğinizi okuyacaksınız.

1978 yılında Marmara denizinde 126 balık çeşidi varken bu gün bu sayı 25 çeşide indi. 2050 yılına kadar da denizlerdeki canlıların %98'inin yok olacağı tahmin edilmektedir. Bunun birden fazla sebebi var ama en başta gelen sebeplerden biri de maalesef deterjanlar...

Ev temizliğinde kullanılan deterjanlar, mikroplara ne kadar zarar veriyorsa, canlıların akciğer, karaciğer ve beynine de aynı şekilde zarar veriyor. Bulaşık makinesinde, çamaşır makinesinde kullanılan deterjanlar bile çamaşırlarda ve de bardak, tabak gibi mutfak eşyalarında son derece zararlı kimyasal kalıntılar bırakıyorlar. Bunlar ağız yolu ile ya da deri yolu ile vücudumuza giriyorlar. Derimize uyguladığımız her şey en az yediklerimiz kadar önemlidir. İnsan derisi, terleyen, ısınan, soğuyan, beslenen, hasta olan, yaşayan bir organdır.

Temizlik mamullerinin içerisindeki kimyasallar insan vücudunda karbon yapısını kırarak veya oksijeni tüketerek tedavisi şu an için imkânsız olan hastalıklara yol açarlar. Akciğer tahribatı, akciğer iltihabı, alerjik reaksiyonlar, santral sinir sistemi, kalp, böbrek ve kan damar rahatsızlıkları, endokrin ve bağışıklık sistemi bozuklukları ve kanser gibi önemli rahatsızlıkların kaynağı deterjanlar olabilmektedir.

Öyle ki diş macunlarının dahi bir çoğunda ağartıcı, köpürtücü, aşındırıcı hatta kanserojen bir çok madde bulunur. Piyasadaki bir çok diş macununun içerisinde çeşitli deterjan ham maddeleri bulunur.

İç çamaşırları, bütün gün deriye doğrudan temas ettiği için bir çok tehlike taşırlar. Lenf, göğüs, prostat, rahim ve deri gibi kanser çeşitlerinde son yıllarda gerçekleşen hızlı artışın iç çamaşırlardaki kimyasal kalıntılar olabileceği ileri sürülmektedir. ABD'nin Kuzey Carolina Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, bazı şampuanların içinde bulunan 'Dietanolamine-DEA' isimli maddenin beyinde hücreleri öldürdüğünü ortaya çıkarmıştır.

ŞUNLARI BİLMELİSİNİZ: 

➥ Deterjan kalıntılarını temizleyebilmek için, çamaşır makinesinde, çamaşırları 8,000 kg. (8 ton) su ile durulamanız gerekir.

➥ Bulaşık makinesinde, bulaşıklarınızı 6,000 kg. (6 ton) su ile durulamanız gerekir.

➥  Duşta, şampuan veya duş jeli kullanmışsanız, 2,000 kg. (2 ton veya 250 kova dolusu) su ile durulamanız gerekir.

➥ % 1 oranında deterjan katılmış su ile yıkanan yemek kaplarından kimyasal deterjan kalıntılarını uzaklaştırabilmek için, 8 lt. su kullanmak gerekir. Bu da, bulaşıkların yaklaşık 6 defa durulanması demektir.

➥ Bir çay kaşığı üzerindeki kimyasal deterjan kalıntısının temizlenmesi için, 18 lt. sıcak su ile ya da 33 lt. soğuk su ile durulanması gerekir.

➥ Deterjanla yıkanmış yemek kaplarından vücuda günde 75 mg. deterjan alınır ve bebeklerde bu miktar 250 mg.’a kadar çıkar.

➥ Sıvı el sabunlarındaki kimyasallar normal durulama ile yıkanıp gitmezler ve derimiz ve ağzımız vasıtası ile vücudumuza girerler.

➥ Traş jelleri ve köpükleri bilmediğimiz bir çok kimyasallar içerir ve bunlar deri vasıtası ile insan vücuduna ve dolaşım sistemine karışır.

ŞUNLARI YAPMALISINIZ: 

Deterjanları kullanmaya devam ederek ve yanı sıra ek tedbirler alarak zararlarına mani olamazsınız. 

Deterjanlara muhtaç değilsiniz. İlk iş olarak arama motoruna "Konsantre sabun tozu" yazarak aratmalı ve konsantre sabun tozları hakkında daha geniş bilgi alıp, bundan sonra deterjan yerine güvenilir bir firmanın konsantre sabun tozunu kullanmalısınız. Süleymanlılar, onlarca yıldır deterjanlardan uzak dururlar, bitkisel yağlardan, daha ziyade zeytin yağından üretilen zararsız sabunları, sabun tozlarını, bitkisel şampuanları, sıvı sabunları, çamaşır ve bulaşık makinesi için konsantre sabun tozlarını tercih ederler. Dolayısı ile doğal ve zararsız temizlik ürünleri pazarı zaten var. Fiyatlar da bundan on ya da yirmi sene öncesine kıyasla çok ekonomik durumda. Kısa bir arama motoru çabası ile bu firmalara ulaşmanız mümkün. Her geçen gün talep arttıkça üretim gücü ve rekabet daha da artacak, dolayısı ile sağlığa zararlı olmayan temizlik ürünleri daha da ucuzlayacaktır.

Tamamen doğal ve sağlıklı diş macunları geliştirildi ve seri üretime geçildiği için ekonomik fiyatlara çekildi. Bunları tercih edebilirsiniz. Diş macunu yerine misvak tozu üretildi, kolayca bulunabiliyor ve kullananlar çok memnun. Hatta evinizde kendi imkanlarınızla sağlıklı diş macunları da yapabilirsiniz. Arama motorunda bunları da aratarak kaliteli ve güvenilir yayınlara ulaşabilirsiniz.

Doğal, uygun fiyatlı sıvı sabun için arama motorunda: ''%100 doğal eritilmiş Zeytinyağlı sabun'' yazarak aratın. 

Sağlıklı ve uygun fiyatlı kalıp sabunlar için arama motorunda: ''%100 zeytinyağlı, Hiçbir kimyasal, parfüm, aroma ve koruyucu madde içermeyen kalıp sabun.'' yazıp aratın. 

Çamaşır makinesinde ihtiyacınız olanı bulmak için: ''Petrokimyasallar ve Kanserojen maddeler içermeyen toz sabun'' yazarak aratın. 

Bulaşık makinesinde ihtiyacınız olanı bulmak için ''Petrokimyasallar ve Kanserojen maddeler içermeyen konsantre bulaşık tableti'' yazıp aratın. 

''İyi ama bunlar toz sabun, konsantre sabun, bunlar aynı neticeyi vermez.'' demeyin. Bu işi kaliteli şekilde yapan ve ürünleri hem sağlıklı olup hem de gayet iyi temizleyen, aynı zamanda fiyatları makul olan markalar var. Tecrübe edin, tecrübelerinizi çevrenizle de paylaşın. 

Ve bir de, çeşitli kaynaklardan araştırıp derleyerek yazdığım bu yazım bir reklam değildir. Reklam gibi görülmesin diye, kullandığım ve çok da memnun olduğum sağlıklı, doğal temizlik ürünleri markasını tavsiye etmedim.  Bu önemli bilgileri herkesin duyması için bulduğunuz her ortamda paylaşın. Gerçekten faydalı başka yayınlar için şu etiketlere tıklayabilirsiniz: 


BU DA ÇOK MÜHİM: Rahatsızlıklarınız varsa, doğal yöntemlerle kalıcı şifa arıyorsanız, kanser olan yakınlarınız varsa ya da sağlıklıysanız ama sağlığınızı koruyarak yaşamak istiyorsanız, şuradaki tavsiyelerimi de okumalısınız: ''Hekimler kanserin incir ile tedavi edileceğini öğrenecekler''



Blogger tarafından desteklenmektedir.