Header Ads

AK Parti'nin tarım ve hayvancılık politikası da millete düşmanca: Üreticiye 'hayvan gübresi' cezası!

Ak parti, akp'nin gerçek yüzü, tarım, hayvancılık, gerçek yüzü, akademi dergisi, çiftçilik, yararları, zararları,

Hayvan gübresini tarlasına döktüğü için 46.5 bin lira ceza kesildi. Evet yanlış okumadınız. Elazığ'da bir üreticiye hayvancılık işletmesinden çıkan gübreyi kendi tarlasına döktüğü için çevreyi kirlettiği gerekçesiyle Elazığ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından tam 46 bin 501 lira 'çevreyi kirletme' cezası kesildi.

İşte size #AKPKK ile Türkiye'nin tarım ve hayvancılıkta neden bir adım ilerleyemediğinin canlı örneği...

''Tarımda dünyanın 7. büyük ekonomisi ve Avrupa'nın lideri olmakla övünen Türkiye'de çiftçilik yapmak her geçen gün olanaksız hale getiriliyor'' 

tarimdanhaber.com sitesinden aktarıyoruz: 

Elazığ'dan okurumuz Levent Yiğit aradı. Hayvancılık işletmesinden çıkan gübreyi kendi tarlasına döktüğü için çevreyi kirletmekten 46 bin 501 lira idari para cezası kesildiğini söyledi.

Nasıl olur? diye sormaya fırsat vermeden canı yanmış biri olarak başladı anlatmaya;

“Elazığ'ın Sarıçubuk Köyü'nde 5 yıldan bu yana hayvancılık yapıyoruz. İnsanlarımızın sıfır yaşından ölene kadar tüketmesi gereken süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri üreterek ülkemizi yönetecek sağlıklı nesillerin yetişmesine destek oluyoruz.

İşletmemiz Elazığ Belediyesi'nin Çöp Transfer İstasyonu'nun yanında. Çiftlikten çıkan hayvan gübrelerini etrafımızdaki kendi tarlalarımıza döküyoruz. Mevsimi gelince tarlaları sürüp havalandırıyor ve ekim yaparak ekolojik dengeyi koruyarak, doğal yollardan arpa, buğday ve hayvan yemi üretiyoruz. Dünyanın her yerinde insanlar bu yöntemle gübreleri değerlendiriyor, ülke tarım ve hayvancılığına katkı sağlıyor.

Bizim yaptığımız da farklı bir şey değil. Fakat geçen ay Elazığ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, hayvan gübresini tarlamıza döküyoruz diye bize 46 bin 501 lira “çevreyi kirletme" cezası kesti.

HAYVAN GÜBRESİ NE ZAMAN ZARARLI MADDE OLDU?

Hayvan gübresi zararlı bir madde değildir. Zararlı olsaydı evlerimizin altında ahırlar olmaz, hayvanlar beslenmezdi. Hayvan gübresi yıllarca oturduğumuz kerpiç evlerde tuğla yerine kullanıldı. Evde yakacak olarak kullanılır. Sebze-meyve yetiştiriciliğinde doğal gübre olarak kullanılıyor.

BÜTÜN PROSEDÜRLERİ YERİNE GETİRDİK

Biz bu işletmeyi kurmadan önce yer seçim raporu aldık. Yaklaşık 15 kurumdan olumlu görüş aldık. Tarımsal Yapı Projeksiyonu ile gerekli yapı ruhsatı,yapı kullanım izin belgesi aldık. Yasal prosedürlerin tamamını yerine getirdik. Bize izin verildi. Hayvanlarımızı aldık, yatırımımızı tamamladık. Tam 5 yıldır biz hayvancılık yapıyoruz. Bize husumeti olan birinin şikayeti üzerine, şimdi deniliyor ki hayvanlarınızdan gübre çıkıyor ve çevreyi kirletiyorsunuz. İşletmemiz kentin çöp transfer istasyonunun yanında.

BU KAFAYLA HAYVANCILIK YAPMAK MÜMKÜN MÜ?

Bize bu ceza kesiliyorsa Elazığ'da,Türkiye'de hayvancılık yapan her işletmeye aynı cezanın kesilmesi gerekir. Bu şekilde ülkede hayvancılık yapmak mümkün değil.

BU CEZA İLE BİZE ÜRETME DİYORLAR!

Ayrıca,bu cezayı ödeyecek bir durumumuz söz konusu değil. Böyle bir cezanın anlamı sen bu işletmeyi kapat git ve bu işi yapma demektir. Ben her gün sabahın 5'inde kalkıp gece yarılarına kadar hayvan bakıcılığı yapıyorum. Cezayı ödeyecek kadar para kazanamıyorum. Nasıl öderim? Hayvancılık bu kadar karlı bir iş değil."

İŞTE O SKANDAL TEBLİGAT!

Elazığ Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden 67989362.115 Sayılı ve 18.06. 2015 tarihli İdari Para Cezası Tebligatı şöyle:

******

T.C.
Elazığ Valiliği
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü

2872 Sayılı Çevre Kanununun “Kirletme Yasağı" başlıklı 8. maddesinde “Her türlü atık ve artığı, çevreye zarar verecek şekilde, ilgili yönetmeliklerde belirlenen standartlara ve yöntemlere aykırı olarak doğrudan ve dolaylı biçimde alıcı ortama vermek,depolamak, taşımak, uzaklaştırmak ve benzeri faaliyetlerde bulunmak yasaktır." hükmü bulunmaktadır.

Bu çerçevede süt inekçiliği tesisinden kaynaklanan hayvan gübrelerinin ilgili kanun ve yönetmeliklere aykırı biçimde alıcı ortama vererek çevre kirliliğine sebep olan Yiğit-Al Teks.Tur.Tar,Hayv,İnş.San.Tic.Ltd.Şti'ye 2872 Sayılı Çevre Kanunun 8. Maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle, 5491 Sayılı yasa ile değişik 20.maddesi(j) bendi gereğince 46.501 TL (Kırkaltıbinbeşyüzbirtürklirası) idari para cezası uygulanmıştır.

İdari Para Cezasının yaımızın tebliğ tarihinden itibaren 30(otuz) gün içerişsinde Elazığ Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğüne ödenmesi,ödemenin belirlenen süre içerisinde yapılması haline ceza tutarının 3/4'ün tahsil edileceği,ödemenin yapılması halinde ödeme dekontunun bir nüshasının Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir.
Kararın tebliğinden itibaren 30 gün içerisinde İdare Mahkemesine itirazda bulunabilir.İtiraz başvurusu,uygulanan İdari Para Cezasının yerine getirilmesini durdurmaz.

Gereğini rica ederim.

Abdülkadir Kandemir
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü

*****

HAYVANCILIK YAPANLARIN BU CEZAYA MARUZ KALMASI AN MESELESİ

Elazığ'da 150 baş hayvanı olan bir işletmeye kesilen 46 bin 501 liralık ceza hayvancılık yapanların kabusu olacak nitelikte. Ülkenin herhangi bir yerinde ister 2 ineği olsun, isterse 10 bin baş hayvanı olsun hayvancılık yapan herkesin böyle bir cezaya maruz kalması an meselesi. Yıllarca büyük kentte yaşamış ve emekliliğinde köyüne dönen birisinin “çevreyi kirletiyor, koku oluyor" diye şikayet etmesi böyle bir cezanın kesilmesi için yeterli sebep olarak kabul edilebilir.

Özetle, gerekli önlemler alınmaz ve yasal düzenlemeler yapılmazsa bu ülkede hayvancılık yapılamaz. (tarimdanhaber.com)
Blogger tarafından desteklenmektedir.