Myanmar’da gerçekte ne oluyor ve olayın arkasında aslında kimler var? | Akademi Dergisi
Aslında neler dönüyor?
Arakan olaylarında, Siyonizmin, CIA'nın kuklası/maşası Suudi Amerika'nın parmağı olduğu iddia ediliyor.
Myanmar’da yaşanan olaylarda Siyonizm/Amerika, sözde İslami terör örgütü IŞİD konusunda olduğu gibi, peyk devlet Suudi Arabistan'ı mı kullanıyor?
Myanmar’da gerçekte ne oluyor ve olayın arkasında aslında kimler var?
Myanmar’da ayrılıkçı Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusu’nun Bangladeş sınırında polis ve sınır karakollarına düzenlediği saldırılar tansiyonu yükseltti. Çok sayıda güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği terör eylemlerine karşı polis yetersiz kalınca devreye ordu girdi. Yaşanan olaylar nedeniyle binlerce kişi Bangladeş’e kaçmaya başladı. Terör saldırıları ve sonrasında yaşanan olaylar dikkatleri bir kez daha Güney Asya ülkesi Myanmar’a çevirdi. Olayların fitilini, Suudi Arabistan tarafından fonlandığı belirtilen Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusu adlı örgütün karakol saldırıları ateşledi.
Yapılan 25 karakol baskınında onlarca güvenlik görevlisi öldürüldü. İddiaya göre saldırı talimatı da Suudi Amerika Krallığı Sarayı’ndan geldi. Saldırılara karşı ülkede polis yetersiz kaldı.
Devreye ordu girdi. Çatışmalar da böyle başladı. Olaylar nedeniyle Arakan’daki yerleşim bölgelerinden göçler başladı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Arakan’dan Bangladeş’e ulaşan Arakanlı Müslümanların sayısının 73 bine yükseldiğini bildirdi.
Hedefte, hızla devleşen Çin var.
Pekiyi, Arakan’da yaşanan olayların perde gerisinde neler var? Ülkenin kuzeybatısında yer alan Arakan eyaleti Bangladeş sınırında. Nufüsun çoğunluğu müslüman. Arakan, Çin Halk Cumhuriyeti’nin de güney sınırında yer alıyor. Myanmar lideri Ang San Suu Çii de Washington yanlısı kimliği ile biliniyor. 1991’de Nobel Barış Ödülü’ne layık görülen Çii, Washington merkezli demokrasi vakıfları tarafından ülkenin “hür lideri” olarak gösterilmişti. Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın 2015 yılında yayımladığı Burma raporunda da Çii, “neo-liberal ekonomik reformlar yapan modern lider” olarak tanımlanmıştı. Ancak son dönemde Çii’nin Pekin ile olan yakınlaşması Amerika’da rahatsızlığa neden oldu.
İddialara göre, Amerika, Suudi Arabistan tarafından fonlanan Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusu’nu da Çin’in ülkedeki etkisini kırmak için bir araç olarak kullanıyor. Zira Asya’nın en verimli gaz ve petrol rezervelerine ev sahipliği yapan Bengal Körfezi’nde bulunan Myanmar’ın enerji piyasasında Pekin yönetimi oldukça etkin.
Myanmar lideri, AKPKK'lilerin sahte görsellerine dikkat çekti.
Myanmar lideri Aung San Suu Kyi, ilk kez konuştu. CIA piyonu, sahte diplomalı sözde Cumhurbaşkanı, aynı zamanda MOSSAD'ın BOP projesinin eş başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinin ardından, ofisinden yazılı açıklama yayınlayan Suu Kyi, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yanlış olduğu ortaya çıkan Arakan paylaşımlarını da eleştirdi.
'Büyük bir bilgi kirliliği buzdağı'
Açıklamada olaylardan ötürü 'terörist' dediği Rohingya Kurtuluş Ordusu'nu suçlayarak 'bilgi kirliliği buz dağı' yorumunu yapan Suu Kyi, Bangladeş'e kaçan on binlerce Arakanlı Müslüman'dan bahsetmedi, "Hükumet, Arakan'daki herkesi olabilecek en iyi şekilde savunmaya çoktan başladı" ifadelerini kullandı.
Siyonistlerin ve CIA'nın Bilderberg toplantılarına katılmışlığı ile meşhur Boşbakan yardımcısı Mehmet Şimşek'in, Arakan'da çekildiğini iddia ederek 29 Ağustos'ta Twitter'dan paylaştığı ancak daha sonra başka ülkeden olduğunun anlaşılması üzerine sildiği fotoğraflı paylaşımlara atıf yapılan açıklamada;
➥ "Suu Kyi, Başbakan Yardımcısının yaptığı paylaşım gibi sahte bilgilerin, farklı ülkeler arasında sorunlar çıkarmak ve teröristlerin çıkarlarını koruma amacıyla planlanmış büyük bir bilgi kirliliği buzdağının sadece görünen yüzü olduğunu söyledi" ifadesi kullanıldı.
Arakanlı silahlı güçlerle yaşanan çatışmalarda en az 400 kişinin öldüğünü açıklayan Myanmarlı yetkililer şiddet olayları ve kundaklamalardan bu Rohingya Kurtuluş Ordusu'nu sorumlu tutuyor.