Header Ads

'Öldükten sonra görmeye ve duymaya devam ediyoruz' | Akademi Dergisi

akademi dergisi, psikiyatrinin karanlık yüzü, beyin ölümü, ölüm, tıbbın karanlık yüzü, kalp krizi, Tıp, beyin ölümü

'Öldükten sonra görmeye ve duymaya devam ediyoruz'



ABD Langona Tıp Fakültesi'nden Dr. Sam Parnia'ya göre kalbi durarak ölen kişiler sonraki konuşmaları duyabiliyor ve yaşananları görebiliyor.

Bilim insanları ilginç bir iddiayla tartışma yarattı. Buna göre bedenin yaşamsal fonksiyonları sona erse de, yani ölüm gerçekleşse bile bilinç bir süre daha devam ediyor.

Bu da teorik olarak, doktorlar söz konusu kişinin ‘öldüğünü’ açıkladığı anı duyduğu anlamına geliyor.

Söz konusu iddianın sahibi New York’taki NYU Langona Tıp Fakültesi’nden kritik bakım ve reanimasyon araştırmaları direktörü Dr. Sam Parnia’ya ait.

Parnia ve ekibi kalbi duran, teknik olarak ölmüş, ancak ilk yardımla canlandırılan kişileri araştırmış. Geniş çaplı araştırmada, öldüğü açıklanan kişilerin sonraki konuşmaları da duyduğu ve gördüğü anlaşılmış. Hastaların anlattıkları o anda odada bulunan sağlık görevlileriyle de doğrulanmış.

Ölüm, fiziksel olarak kalbin atmaması, beyne giden kanın durması şeklinde açıklanıyor. Dr. Parnia’ya göre kalbin kan pompalanması durduğunda beynin fonksiyonları, refleksleri de durmaya başlıyor. Ancak kanıtlar biri öldüğünde beyinde bir enerjinin ortaya çıktığını ortaya koyuyor.

2013 yılında da Michigan Üniversitesi’nden araştırmacılar, kontrollü bir şekilde kalp krizi geçirtilen anestezi altındaki farelerin beyinlerinin elektrik sinyallerini araştırmıştı.

Burada da ‘klinik ölümün’ artından beyin aktivitelerinde ‘hiper-uyarı durumu’nun yaşandığı tespit edilmişti.

Akademi Dergisi | Psikiyatrinin Karanlık Yüzü

BU YAYINIMIZI SOSYAL AĞLARDA PAYLAŞMAYIN, çünkü kimse görmeyecek.

Bizi, gerçek sahibi CIA olan Facebook başta olmak üzere Amerikan sosyal ağlarının hiçbirinden sağlıklı bir şekilde takip edemezsiniz. Sekiz senedir sansürleniyoruz ve bunu yüzlerce somut delil ile ispat edebiliyoruz. Buradaki yayınlarımızı/videolarımızı da Amerikan sosyal ağları üzerinden yaymayı başaramazsınız.

TELEGRAM GRUBUMUZA BEKLİYORUZ

Paylaşımlarımızı anında görüp takip etmenin tek sağlıklı yolu Telegram grubumuza üye olmanızdır. Telegram, yine bir CIA projesi olan WhatsApp'ın alternatifi olan bir yazılımdır, bize has ve tarafımızdan üretilen bir yazılım değildir. Dünyada, onlarca devlette yüz milyonlarca kişi tarafından güvenle kullanılır. Güncel paylaşımlarımızdan anında haberdar olmak için şu Telegram kanalımıza takipçi olabilirsiniz: http://www.t.me/AkademiDergisi
Blogger tarafından desteklenmektedir.