Header Ads

Kolomb, gerçekten Amerika'yı keşfetti mi, yoksa kıtalararası bir sahtekar mı

Kolomb, gerçekten Amerika'yı keşfetti mi, yoksa kıtalararası bir sahtekar mı
Kolomb, gerçekten Amerika'yı keşfetti mi, yoksa kıtalararası bir sahtekar mı


Kolomb, gerçekten Amerika'yı keşfetti mi, yoksa kıtalararası bir sahtekar mı?
500 yıllık talan



Kristof Kolomb'un Amerika kıyılarında gezindiği adaların yüzyıllardan beridir Türk Adaları ismini taşıdığı herkesçe bilinmektedir. Bu adaların arasında ise, kayalardan oluşan bir çok boğazlar vardır. Bu boğazlar, "On Kaya, Yüz Kaya, Bin Kaya, Salt Kaya" gibi son derece ilgi çekici Türkçe isimler taşımaktadır.

1 Ağustos 1492 Cuma sa­bahı, İspanya'nın Güney­batısındaki Palos lima­nından üç küçük gemi Kristof Kolomb isimli bir denizcinin yönetiminde Atlas Okyanusu'na yelken açar. Sonu Ameri­ka kıtasına varışla biten bu hikâyeyi bilmeyen yoktur. En şüpheci tarih­çiler bile bunu kabul etmişlerdir. Ancak aynı tarihçiler Kolomb'un Amerika kıtasına "ilk giden" eski dünyalı olduğunda farklı fikirlere sahiptir. Üstelik belgeleriyle ortaya koydukları iddialara göre Vikingler kuzeyden, Müslümanlar güneyden Amerika kıtasında sayısız seferler yapmışlar. Kolomb'tan hemen son­ra Piri Reis'in çizdiği Amerika kıtası haritasının mükemmelliği de bunu doğrulamaktadır. Zira uzaydan çe­kilen fotoğraflarla bire bir örtüşen bir haritanın çizilebilmesi için mu­azzam bir tecrübe ve birikim gerek­mektedir. Eğer Türk denizciler At­las Okyanusu'nu tanımamış olsalar­dı Piri Reis böyle bir haritayı ortaya koyamazdı.

Yıllardan beri "Amerika'yı keşfeden denizci" olarak bilinen Kristof Kolomb kimdi? Gerçekten büyük bir denizci mi, yoksa Ameri­ka'ya ayak basan ilk olduğunu iddia eden kıtalararası bir sahtekâr mıy­dı? Buna cevap aranırken Amerika'nın bulunuşunun 500. yıldönümü münasebetiyle 1992 yılı Kolomb yılı olarak ilan ediliverdi.

Gerçek kaşif kim?

Devamını sadece abonelerimiz okuyabilirler. Abone iseniz devamını okumak için buraya tıklayınız. Abone olmak için buraya tıklayınız.
Blogger tarafından desteklenmektedir.