Header Ads

Kimin eli kimin cebinde belli değil. (MİT Tayyip'i seviyooo)

Kimin eli kimin cebinde belli değil. (MİT Tayyip'i seviyooo)
Kimin eli kimin cebinde belli değil. (MİT Tayyip'i seviyooo)

M.İ.T. Tayyip'i seviyooo

Tayyip'in baş danışmanlarından Mehmet Metiner, NTV'de yapacağı programın MİT'in üst düzeyi tarafından kaldırtıldığını söylüyor, bu şekilde MİT ile aralarının iyi olmadığını anlatmaya çalışıyordu. Bakın Metiner, o konuyu kendince nasıl işliyordu:

"Teklif televizyon yöneticilerinden gelmişti. Benim hiçbir şekilde dahlim olmamıştı. Sonra proje ete kemiğe bürünme aşamasına geldiğinde, yani yurt dışı görüşmeler için olumlu yanıtlar alındığında gene kendileri tarafından iptal edilmişdi. Sonradan kulağıma çalınan bir bilgiye göre, MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun'un telefonu üzerine o projeden vazgeçilmişti. O tarihte NTV'nin başında Nuri Çolakoğlu bulunuyordu. En doğrusunu o bilir. "

Metiner'in Proje dediği, eli kanlı terör örgütünün övgüsü kapsamında başta Osman Öcalan olmak üzere, birçok PKK'lının NTV ekranından şov yapmasına olanak sağlayacak girişimlerdi.

Metiner, yine "Yemyeşil Demokrasi" kitabının 588. sayfasında aktardığına göre, bu defa PKK'nın asker alma şubesi gibi çalıştığı DGM kayıtlarına da geçen HADEP'in, Genel Başkan Yardımcısı sıfatı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sohbetler yapıyordu. Yine bu sohbetlerin birinde; Hizbullah operasyonları sırasında Hizbullah'ın kaybolan paraları soruşturmasında adı yer alan ve daha sonra Diyarbakır Emniyet Müdürü olacak Atilla Çınar'ın kendisine şu sözleri söylediğini aktarıyordu:

"MİT Bölge Temsilcisi de şu anda aramızda olacaktı, ama gelemedi."
Kitabında sürekli olarak MİT'ten yakınan Metiner, Çınar'ın bu sözlerine kitabında şöyle cevap verdiğini aktarıyordu: "Bizce hiçbir sakıncası yok. MİT de bizim bir kurumumuz. Onun temsilcisiyle görüşmekten mutluluk duyarız..."

MİT Temsilcisiyle görüşmekten mutluluk duyacağını söyleyen Metiner; yine aynı kitabın 495. sayfasında MİT'in kendisini istemediğini de şu şekilde anlatıyordu:

"Bir gün Hüseyin Besli'nin odasında ben,

Devamını sadece abonelerimiz okuyabilirler. Abone iseniz devamını okumak için buraya tıklayınız. Abone olmak için buraya tıklayınız
Blogger tarafından desteklenmektedir.