Header Ads

Tekerlekli sandalyeye mahkum olanlara yardımcı olacak robot geliştiriliyor

Tekerlekli sandalyeye mahkum olanlara yardımcı olacak robot geliştiriliyor
Tekerlekli sandalyeye mahkum olanlara yardımcı olacak robot geliştiriliyor


Robotların insanlara günlük hayatta yardımcı olduğu bilim-kurgu filmleri, çok yakın gelecekte olmasa da gerçeğe dönüşme yolunda...
Amerika Birleşik Devletleri'nde bir grup bilim adamı, yardıma en fazla ihtiyacı olanlar; örneğin tekerlekli sandalyeye mahkum olanların hayatını kolaylaştıracak robotlar üzerinde çalışıyor.
Havluların katlanması, çorapların ayrılması ya da masanın silinmesi gibi faaliyetlerde insanlara yardımcı olacak robotların geliştirilmesi için çalışmalar hız kazanırken, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir grup bilim adamı, tekerlekli sandalyeye mahkum olanların hayatını kolaylaştıracak robot teknolojisi üzerinde yoğunlaştı.
40 yaşında geçirdiği felç sonucu kollarıyla bacaklarını hareket ettiremez duruma gelen ve konuşamayan Henry Evans, henüz geliştirilme aşamasında olan robotlardan deneme amacıyla yardım alanlardan biri...
O, sadece göz hareketleri ve sınırlı şekilde kullanabildiği parmağıyla robotu programlıyor. Programlanan robot, Evans'ı traş ediyor ve daha sonra havluyla yüzünü siliyor. Bu işlem uzun sürse de, robot başarılı bir şekilde gerçekleştiriyor.
Henry Evans, robot yardımıyla bir insana bağımlı olmaktan bir parça da olsa kurtulduğu için durumdan memnun...
Bilim adamları, söz konusu robot teknolojisini, önümüzdeki yıllarda daha da geliştirme yolunda...
Blogger tarafından desteklenmektedir.