Header Ads

Mealcilik akımı Müslümanları ifsad ediyor.

Mealcilik akımı Müslümanları ifsad ediyor.
Mealcilik akımı Müslümanları ifsad ediyor. 

Mealcilik akımı Müslümanları ifsad ediyor. İslami ilimler unutturulup Kur'an mealleri ön planda tutuluyor.

Mealcilik adlı bu bölümde, Kur’an-ı Kerim’i idrak etme çabası adı altında sinsi maksatlarla Müslümanların nasıl meallere yönlendirilmeye çalışıldığını göreceğiz. Bin dört yüz senelik zaman diliminde, Müslümanların –ki son ikiyüzyılı çıkarırsak ecdadın İslam’ı ve Kur’an’ı bizden çok daha iyi anladığı ve yaşadığı kesindir-, Kur’an’a yaklaşım tarzı İslam ilimlerini tahsil olmuştur ve bu da Kelamullah’ı aslından yani Arapçasından anlama neticesini gerektirmiştir.

Asrımızda özellikle de son zamanlarda ülkemizde dini anlama işinin, Kur’an mealiyle meydana geleceği tasavvuru ‘inşa’ edilmeye başlandı. İslam dini mealler üzerinden öğrenilmeye ve öğretilmeye çalışılıyor. Az ileride yazacağımız gibi mealler, Kur’an’ı değil, şahısların fikirlerini beyan eden, Kur’an merkezli zihin değil de, zihin merkezli Kur’an düşüncesi oluşturmaya başladı.

Meal Müslümanlığının âlaka uyandırmasının en büyük sebeblerinden biri kanaatimizce; İslam ilimlerini elde etme zorluklarını bir kenara bırakıp, bütün ilmî eserlerin Türkçeleştirilmiş ‘romansal’ havasıyla ve özellikle de meallerle kolaylaştırılmış ilim tahsili(!)dir. Aslında bunun adı ilim değil, malumatfuruşluktur. Yani hiçbir ilim dalında ihtisas sahibi olamamak, ama her ilimden azar azar malumat sahibi olmaktır.

Devamını sadece abonelerimiz okuyabilirler. Abone iseniz devamını okumak için buraya tıklayınız. Abone olmak için buraya tıklayınız.
Blogger tarafından desteklenmektedir.