Header Ads

O çocuklar sarin gazı ile ölmedi, damarlarından zehir enjekte edildi. (Suriye'de kimyasal saldırı yalanı)

O çocuklar sarin gazı ile ölmedi, damarlarından zehir enjekte edildi. (Suriye'de kimyasal saldırı yalanı)
O çocuklar sarin gazı ile ölmedi, damarlarından zehir enjekte edildi. (Suriye'de kimyasal saldırı yalanı)

T. Meyssan: Batılı Servisler Guta’daki “Kimyasal Saldırıyı” Nasıl İmal Etti?


"İki haftadır kendilerinden hiç haber alınmayan bu çocuklar, bu videolarda ortaya çıktı. Aileleri hala hayatta olan çocuklar aileleri tarafından teşhis edildi ve bu aileler katliamdan yakındı. Bu çocuklara damardan zehir enjekte edilmekte ve çocuklar kameraların önünde öldürülmektedir."

Thierry Meyssan

Voltairenet.org


Thierry Meyssan, ABD, İngiliz ve Fransız gizli servislerinin Guta'daki sözde kimyasal katliama dair söylediklerindeki çelişkileri ve tutarsızlıkları analiz ediyor.  

Giriş

Thierry Meyssan: Batılı gizli servisler, mantıklı olmayan şeylerden %100 eminler.

1. Savaşta kullanılan gazların erkekler ve kadınlar arasında ayrım yapabileceğini düşünüyorlar.

2. Gazların hazırlandığını gözlemişler, fakat kullanılmasını engellemek için müdahale etmemişler. Diğer yandan, kullananların cezalandırılmasını istiyorlar.

3. Çocukların 21 Ağustos tarihinde öldürüldüğünü söylüyorlar, ancak video daha eski tarihli ve bu çocuklar, Suriye rejimini ve Beşar Esad hükümetini destekleyen ailelerden.

4. Ellerinde telefon kayıtlarının olduğunu ileri sürüyorlar. Fakat bu telefon çözümlemelerini yapan onlar değil.

5. Ve son olarak, “kırmızı çizgi” meselesi. İngiliz İstihbarat Servisi ortak komitesi başkanı Jon Day'e göre, Suriye geçmişte 14 kez savaş gazlarını kullanmış olmalıdır. Neden daha önce 14 kez? Çünkü bu, ABD'nin 2003-2004 yılları arasında Irak'ta kimyasal silah kullandığı vakaların sayısıdır. Ve elbette, büyük güçler tarafından cezalandırılmaya ancak 15. kullanım neden olabilir.   

Guta Katliamı
 
Batılı gizli servislerin çelişkileri

ABD ve Fransız hükümetleri, Suriye devletinin meşru ordusu olan Suriye Arap Ordusu'nun 21 Ağustos tarihinde, Şam'ı çevreleyen Guta tarım kuşağı üzerinde bulunan banliyölerde kimyasal bir katliam gerçekleştirdiğini ileri sürüyorlar.

Size bu iddanın tamamen imal edildiğini ve hiçbir şekilde gerçeklikle uyuşmadığını göstereceğim. Bunun için ilk olarak Amerikan, İngiliz ve Fransız hükümetleri tarafından yayınlanan resmi belgeleri ele alacağım.

Thierry Meyssan
1- Kurbanların sayısı 5 kat değişiklik gösteriyor

Amerikan hükümeti tarafından yayınlanan bilgi notunda, bu saldırının en az 1,429 kişinin ölümüne neden olduğunu okuyoruz.

Ancak Fransızların muadil dokümanına baktığımızda, yalnızca 281 ölümden bahsedildiğini görüyoruz ki bu rakama, internetteki videolar sayılarak varılmış olmalıdır. Aynı belge, bir “sivil toplum örgütü” olan – ki bu tırnak içine alınmalıdır – Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün Fransız hükümeti için Şam civarındaki hastanelerde 355 ölü saydığını söylemektedir.

Bu yüzden, kaynaklar arasındaki değerlendirme farkı 5 kattır.

İlave olarak her ikisi de olguların gerçekliğini kanıtlamak için sadece videolara dayanmaktadır.

Ancak bu videoların sayısı bile ihtilaflıdır. ABD'nin belgesine göre 100'den fazla video vardır, Fransız belgesine göre ise bu sayı 47'dir.

2- Paris ve Washington, 21 Ağustos'tan eski videoları geçerli saydı

Bu videolara baktığımız zaman, bazılarının katliamdan daha eski olduğunu farkedebiliyoruz.

Gerçekten de YouTube'a bakarsanız, bu videoların 20 Ağustos'ta konulduğunu görürsünüz. Suriye ile YouTube sunucusunun bulunduğu California arasındaki saat farkı düşünüldüğünde bu anlamıyla önceki gün olabilir, ancak böyle olmak zorunda değildir. Diğer yandan dışarıdaki sahnelerin güneş tepedeyken çekildiğini açık bir şekilde görebilirsiniz.

Dolayısıyla öğlen saatlerinde çekilmişlerdir ve daha önce kaydedilmiş olmaları mümkün değildir.

Ve işte ABD ve Fransız hükümetleri, bu kanıtlanmamış olgulara dayanıyor.

3- Kadınları ayrı tutan bir gaz

Devamını sadece abonelerimiz okuyabilirler. Abone iseniz devamını okumak için buraya tıklayınız. Abone olmak için buraya tıklayınız.
Blogger tarafından desteklenmektedir.