Header Ads

Eva Braun’un da Yahudi olduğu ortaya çıktı.

Eva Braun’un da Yahudi olduğu ortaya çıktı...



Nazi Almanyası’nın lideri Adolf Hitler’in Bavyera Alpleri’ndeki evinde 1945 yılında bulunan ve eşi Eva Braun’a ait olan tarak ve saç telleri üzerinde araştırma yapan İngiliz bilim adamları, gerçekleştirilen DNA testlerinden sonra Eva Braun’un Yahudi olduğunu ortaya çıkardı.

Tarihe mal olmuş kişilerin kökenlerinin aydınlatılması için yapılan DNA testlerini konu alan belgesel, İngiliz Channel 4 televizyonunda yayınlandı.


Yahudi geleneğine göre, etnik kökenin anne soyuna dayanılarak belirlendiğini göz önünde bulunduran bilim adamları, mitokondrial DNA’sını araştırdıkları Eva Braun’un soyunun Aşkenaz Yahudilerine dayandığını ortaya çıkardı.

Guardian Liverty Voice gazetesinin internet sitesinden konuyla ilgili olarak geçilen haberde, Braun’un Hitler’le flört etmeye başladığı dönemde kendi etnik kökeninin Ari ırkına dayandığını kanıtlamaları için bazı yardımcılarını görevlendirdiğini, ancak yardımcılarının tüm çabalarına rağmen somut bir delil elde edemedikleri bildirildi.

Belgeselin yapımcıları, öğretmen Frederick Braun’un kızı olan ve oldukça sert kuralların geçerli olduğu Katolik bir ailede büyüyen Braun’un soyunun Yahudilere dayandığını kendisinin bile tahmin edemeyeceği görüşünde. Bilim adamları, Braun’un Yahudi olan atalarının pek çok Alman Yahudisinin Katolikliği benimsediği 19. yüzyılda din değiştirdiğini düşünüyor.
Blogger tarafından desteklenmektedir.