Header Ads

Bu hassasiyet Özgecan Aslan Alevi olduğu için mi?




Hiç düşündünüz mü?

Yine aynı manzara... Yine mazlum, zulme maruz kalan bir Alevi ve yine medya görevini yapıyor. Bu medya neden görevini sadece Aleviler, Alevi kılığına bürünmüş Sabetaycılar, Türk kılığına bürünmüş gizli Yahudiler ve de Ermeniler mazlum duruma düşünce yapıyor?

Adalet karşısında herkes eşit. Asla Alevi-Sünni ya da Müslim-Gayri müslim ayrımı yapmıyoruz ve biz yine de katillerin en kısa sürede ve hak ettikleri en ağır cezalar ile cezalandırılmasını istiyoruz da, bu medya neden aynı medeni tavrı göstermiyor? Yasin Börü'nün katledilmesi ile Özgecan'ın katledilmesi arasında ne fark var? 

Yasin BDP-PKK’lı teröristler saldırdığında, kaçıp sığındığı bir evde, eve sığındıktan yaklaşık bir saat sonra, güvenlik güçlerinin görevini yapmaması nedeni ile, boğazı kesilerek, 3. kattan aşağı atıldı. Yetmedi başı taşla ezildi, üzerinden arabayla geçildi. Bu da yetmedi bedeni molotofla yakıldı... 

Berkin Elvan fırına ekmek almaya gidiyordu ise(ki gitmiyordu ve bu herkesin yalan olduğunu bildiği bir iddia) Yasin Börü de Kurban eti dağıtıyordu? Türkiye'de her gün çocuklar ve insanlar kayboluyordu da neden Pamir isimli çocuğun kaybolması sadece saatler sonra medya sayesinde ülke gündemine oturtuluyordu? Pamir ne anlama geliyordu? Ya da gözünün önündeki tahta seti görmeyip vapurdan denize düşen Alevi vatandaş Yasin Börü'den daha mı fazla zulme maruz kalmıştı?

Ya bunu yapan basındaki, medyadaki, devlet kurumları içindeki gizlice teşkilatlanmış kadroların, buldukları her fırsatta eşitlikten, adaletten, sosyal adaletten, ayrımcı uygulamaların yanlışlığından bahseden açıklamalarını, mitinglerini, eylemlerini, bağırışmalarını nereye koyacağız şimdi?

Bu tiyatro artık bu milleti geriyor. Biz eşitlik, adalet, dürüstlük, samimiyet istiyoruz. Biz Alevi vatandaşlarımızın Sabetaycıların ellerinde bir güç unsuru ve bir koz olmasını istemiyoruz. Biz gizli Ermenilerin ve gizli Yahudilerin kendilerini Alevi olarak göstermelerini de istemiyoruz. Biz Türkiye'nin ezici çoğunluğuyuz ve kendi ülkemizde, kendi devletimizde böyle zulümlere, itilip kakılmalara, aşağılanmalara, ikinci sınıf görülmelere maruz kalıp bir de yetmezmiş gibi suçlu ilan edilmek istemiyoruz. 

Blogger tarafından desteklenmektedir.