Header Ads

Neden hocalar üfürükçü de, psikiyatrlar bilim adamı?

psikiyatrinin karanlık yüzü, psikiyatri bilim mi, psikiyatri, akıl sağlığı, Mehmet Fahri Sertkaya, sağlık, tıbbın karanlık yüzü, Sihir - Büyü,




Muazzam bir alaka gördü ve ses getirdi, psikiyatrinin gerçek bir bilim dalı olmadığına dair paylaşımlarım, yazıp karaladıklarım ve alıntıladıklarım...

Psikiyatrlar çok sarsılmış ve panik yapmış durumdalar ve cevaplar vermeye çalışıyorlar ama nafile... Kendilerinin yorumlarına tek tek cevap vermek yerine, buradan hepsini muhatap alarak sormayı münasip gördüm.

***

Neden böyle kızarak tartışmak ve sözü gereksiz yere uzatmak yerine, sorulan sorulara cevap verip meseleyi kapatmayı tercih etmiyorsunuz?

Akıl nedir, ne değildir? Nerededir? Nasıl tespit edilir? Kaçar gider mi, yanar söner mi? Gaz gibi midir, yoksa su gibi mi? Madde değilse, hiçbir şekilde mahiyetini çözemediyseniz, gerçekten var olduğundan ya da var olduğunu düşündüğünüz şeyin akıl olduğundan ve başka bir şey olmadığından nasıl emin oldunuz? Nerede somut bilimsel veriler? Ve aynı soruları ve daha fazlasını ruh için de sormuş bulunalım? 

Bilimin temelinde görüp değerlendiremediğini kabul etmemek varken, nasıl olabilir de psikiyatri diye bir bilim uydurulur ve bütün faaliyet alanı görülemeyen ve değerlendirilemeyen, ölçülemeyen, dokunulamayan, tadılamayan, tartılamayan ruh ve akıl gibi soyut şeyler üzerinedir?

Bu samimiyetsizliğe itiraz etmek neden bilim karşıtı olmakla eşdeğer gösterilmeye çalışılıyor?

Sinir sistemindeki rahatsızlıkları, beyindeki travmaları ve benzeri fiziki/somut/maddesel rahatsızlıkları ve bunlardan kaynaklanan psikolojik/ruhi ve akli rahatsızlıkları tedavi etmek için yepyeni bir bilim dalı oluşturmaya ve adını psikiyatri koymaya gerçekten gerek var mı? Bu hususlardaki teşhis ve tedavileri ilgili branşların doktorları yapıyorlar zaten? Siz hiç sinir sistemi, beyin, nörobiyoloji ve bütünüyle biyolojik yapımız üzerine gerçek bir uzman olan psikiyatr gördünüz mü?

Yani bir insanın fiziki bir engelinden, fiziki/bedeni bir hastalığından kaynaklanan ruhi bunalımını ya da sarsıntısını tedavi etmek için, derdini dinleyip moral vermekten başka bir şey yapamayacak kişiler neden çok büyük hekimler ve bilim adamları olarak gösterilir? Hiç tartışmasız ve kesin bir gerçek ki bu işi hakkıyla, en profesyonel şekli ile din adamları yapıyorlar da, neden onlar pozitif bilim adamları olarak görülmüyor, üfürükçü olarak aşağılanıyor da bu çakma bilimin sözde bilim adamları kahramanlaştırılıyor? Her yıl yüz milyarlarca lira vuran ve her yıl ülkemizde Türkiye'nin yarısına yetecek kadar şizofreni ilacı sattıran bilim adamı kılıklı ve ilaç firması sahibi Siyonist sahtekarlar böyle bir düzen kurmak ve ayakta tutmak istediği için mi?

Dert dinleyip moral vermek, ilaç görünümü verilmiş uyuşturucuları resmi reçeteler ile verip insanları uyuşturmak dışında psikiyatrinin somut bir faaliyeti ve başarısı var mı?

İşte tekrar tekrar soruyorum ama herkes bu soruları görmezden gelerek laf yetiştirmeye çalışıyor; dünya genelinde psikiyatri uzmanı/doktoru/profesörü olarak bilinen insanların, bir kimsenin akıl sağlığının yerinde olup olmadığını ölçmeye dair ellerinde genel kabul görmüş bir cihaz/yöntem/teknik var mı? Yoksa uydurma bilim psikiyatri, asırlar sonra bile akıl sağlığının yerinde olup olmadığını ölçme noktasında bir hiç aşamasında mı?

Hiçbir şekilde görülüp ölçülemeyen ve değerlendirilemeyen ruhun varlığını kabul eden bu çakma bilimin, cinlerin varlığını kabul etmeyip "Biz olaylara bilimsel olarak yaklaşıyoruz. Bu nedenle cinlerin varlığını kabul etmiyoruz." safsatasının ve yalanının ve aldatıcılığının ve samimiyetsizliğinin izahını yapabilecek bir psikiyatr var mı? "Tedavi etmeye çalıştığın ruh değil cin." desem "Hayır, ne alakası var? Ben bu insanın ruhunu tedavi ediyorum. İşte tedavi ettiğim bu şeyin cin değil ruh olduğunun bilimsel ispatları, al bak." diyebilecek biri çıkar mı?

Şimdi bu çıkşımızı ve haklı mücadelemizi yobazlık ve gericilik olarak yaftalayarak susturmak ve durdurmak isteyenler olacaktır. Ama bilsinler ki önümüzdeki haftalarda, dünyanın farklı ülkelerinden farklı dinlere mensup aydınların ve gerçek bilim adamlarının da bu görüşlerimize paralel yazılarını paylaşmaya devam edeceğim.

Mehmet Fahri Sertkaya
Blogger tarafından desteklenmektedir.