Header Ads

Kurban bayramında kan akmazsa, o bölgede kan akar | Mehmet Fahri Sertkaya

akademi dergisi, mehmet fahri sertkaya, kurban, ibadet, süleyman hilmi tunahan, iç savaş, savaş,

Kan akmazsa, kan akar...

Şayet bir beldede, ülkede ya da bölgede, kurban bayramında kurban kesmek kendisine vacip olan kimseler, kurbanlarını keserlerse oralarda savaş da çıkmaz, iç savaş da çıkmaz, terör de olmaz.

Bazı kişilerin ''Gâvur Trakya'' dedikleri Trakya bölgemizde bile, ''Çok dindar'' insanların yaşadığı iddia edilen Güneydoğu bölgemizdekinden kat kat fazla kurban kesilmektedir ve Trakya bölgesinde ne savaş, ne iç savaş ne de terör vardır.
Maalesef Güneydoğu topraklarımızda hayvancılık yaygın olduğu halde manzara bu şekildedir, sürekli kan akmaktadır. Çok dindar insanların yaşadığı iddia edilen Güneydoğu topraklarımızda genel anlamda kurak bir iklim hakim iken, adı gâvura çıkartılmış Trakya toprakları ülkemizin en kaliteli, tarıma ve geçime en müsait topraklarıdır.

Trakya misali çokça kurban kesilen bölgelerde, dinin bilhassa kurban gibi esrarlı emirlerine riayet edilen bölgelerde yaşayıp, kurbanını kesenlerin çokça olması hürmetine, genel belalardan kurtulabilen şahısların da, imkanı olduğu halde kendisi kurban kesmeyen kişilerin de, ya trafik kazalarında, ya da ameliyathanelerde neşter altında kendi kanı akmaktadır. ''Daha fazla kan akmaması için, bolluk, bereket ve huzur olması için kan akması gerekiyor.''

Süleyman Hilmi Tunahan hazretleri, "Cerrahlar neşterlerini bilemiş, kurban kesmeyenleri bekliyorlar." buyurmuştur. 
 
Blogger tarafından desteklenmektedir.