Header Ads

Süleymancılar cemaatinden Erdoğan’a tepki: ‘Erdoğan bize de mi şiddet uygulayacak?’

Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD, terör örgütleri, içimizdeki israil, reina saldırısı, stad saldırısı, akp'nin gerçek yüzü, süleymancılar, cemaat, hollanda, milli görüş, referandum,

Milli Görüş ve Süleymancılar'dan Erdoğan’a tepki

Türkiye'deki referandumda AKPKK'nin EVET oylarını yükseltmek, aynı zamanda Hollanda'da iktidar partisinin, seçimlerde elde ettiği sandalye sayısını artırmak için sergilenen danışıklı dövüşte, Hollanda tarafı istediğini aldı, sandalye sayısını artırdı ama ölçü de iyice kaçtı ve bu ölçüsüzlüğün bedelini Hollandalı Müslümanlar ödüyor. 



Hollanda’daki Milli Görüş ile Süleymanlılar cemaati, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ''Böyle giderse hiçbir Avrupalı, Batılı, güvenle, huzurla sokağa adım atamaz'' sözlerine tepki gösterdi.

IMPNews'te yer alan haber şu şekilde: 

Hollanda’daki Milli Görüş ile Süleymancılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Böyle giderse hiçbir Avrupalı, Batılı, güvenle, huzurla sokağa adım atamaz” sözlerine tepki gösterdi.

100 camiyi temsil ettiği belirtilen Milli Görüş ile Süleymancılar olarak bilinen gruba bağlı Hollanda İslam Merkezi Vakfı (SICN), Erdoğan’ın açıklamalarının, Hollanda’daki Türk vatandaşlarına zarar verdiğini savundu.

Erdoğan, Brüksel saldırılarının yıldönümünde ve Londra saldırısından birkaç saat önce yaptığı açıklamada Avrupa’yı eleştirmiş, ''Siz böyle davranmaya devam ederseniz, yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı, Batılı, güvenle, huzurla sokağa adım atamaz'' demişti.


‘Erdoğan’a destek her gün biraz daha azalıyor’

Trouw gazetesine konuşan Milli Görüş Sözcüsü Yusuf Altuntaş, “Erdoğan’ın sözleri ve sergilediği tavır, bir cumhurbaşkanına yakışmıyor” dedi. Altuntaş, Erdoğan’ın açıklamalarının “akıllıca olmadığını” savundu.

Hollanda’daki Türkiye kökenli seçmenlerin büyük bölümünün AKP’ye oy verdiğini anımsatan Altuntaş’a göre, benzer açıklamalar sürerse ülkede Erdoğan’a destek azalacak.

Hollanda İslam Merkezi Vakfı Başkanı Fikri Demirtaş da, Erdoğan’ın Batı medyası tarafından “tehdit” olarak değerlendirilen sözleriyle ilgili olarak, ''Biz de Avrupalıyız, 50 yıldır burada yaşıyoruz. Erdoğan bize de mi şiddet uygulayacak?'' diye konuştu.

‘Siyasi konularda yorum yapamazlar’

Gazeteye göre, bünyelerinde 50’şer cami bulunan her iki kurum da, Erdoğan’ın açıklamalarının Hollanda’daki Türk toplumunun imajına zarar vereceği endişesini taşıyor.

Milli Görüş ve SICN’in açıklaması, Hollanda’da AKP’yi destekleyenlerin tepkisine neden oldu.

Sosyal medyadaki kimi yorumlarda, her iki kurum da “hainlikle” suçlandı.

İmamları Türkiye tarafından gönderilen 143 caminin bağlı olduğu Hollanda Diyanet Vakfı’nın (HDV) sözcüsüyse ‘siyasi konular hakkında yorum yapmayacaklarını’ söyledi. (A.T.K)

Süleymanlılar cemaati hakkında en doğru bilgileri şuradan takip edebilirsiniz: https://goo.gl/ScZdoU




 DİKKAT! Bu yayını paylaşacaksınız  ama büyük ihtimalle o paylaşımı sizden başka hiç kimse görmeyecek. Bu yayınımızı, Facebook, Instagram, WhatsApp ve benzeri Amerikan/Siyonist menşeli ortamlarda paylaşırsanız, arkadaşlarınıza/takipçilerinize gerçekten gösterildiğinden ve taktik surette sansürlenmediğinizden emin olunuz. Biliniz ki bu sosyal ağların gerçek sahibinin CIA ve MOSSAD olduğu ve Amerikan/Siyonist menfaatleri gereği pek çok ülkede milletleri sansürledikleri, somut deliller ile binlerce kere ispat edilmiştir. 
Blogger tarafından desteklenmektedir.